Välj rätt filformat till rätt sak

När ska en vektoriserad fil användas och när passar en jpg bäst? Vilket format är lämpligast på webben, till trycksaker, profilmaterial och grafiska element?

Vad är ChatGPT och OpenAI?

Artificiell intelligens har använts länge, men sedan ChatGPT släpptes i november verkar hela världen ha fått upp ögonen för AI.
Utvecklingen skapar nya förutsättningar och möjligheter och det kommer med all sannolikhet att påverka vårt sätt att arbeta i framtiden. Exakt hur, är svårt att föreställa sig idag.

Är värdeord överskattade?

Några företag använder sig av värdeord, värderingar eller värdegrund. Blir detta pappersprodukter eller driver de företagskulturen? Så här tycker Amarilla

Ordlista för digital marknadsföring

CTA, CPE, GA, leadsgenerering, A/B-test, SEO, SEM… Det kan vara klurigt att komma ihåg vad alla förkortningar och begrepp betyder inom marknadsföring och framförallt inom digital marknadsföring, så därför bjussar vi på en ordlista. Varsågod.

Så använder vi sociala medier 2022

För oss på Amarilla är det viktigt att veta var olika målgrupper finns och hur de rör sig i det digitala landskapet för att vi ska kunna hjälpa våra kunder att nå ut på bästa sätt. Här bjussar vi på en sammanställning vi gjort från Internetstiftelsens årliga rapport ”Svenskarna och internet 2022” som släpptes idag.

Amarilla fyller 1 år

1-årsjubileum för reklambyrån Amarilla

Det var med fjärilar i magen vi Amarillor träffades den där dagen i augusti för ett år sedan. Allting var klart för uppstart av vår gemensamma baby, reklambyrån Amarilla.

Hur har första året varit?

Så skriver du intressanta nyhetsbrev

Konsten att skriva bra nyhetsbrev

Hur skriver man intressanta nyhetsbrev? Är det ens värt att skicka nyhetsbrev? Är det en effektiv marknadsföringskanal? Ja det tycker vi Amarillor. Om det görs på rätt sätt. Enligt e-postplattformen MailChimp öppnar 1 av 5 sina nyhetsbrev och det är förstås ganska nedslående. Det betyder att det finns på tok för många nyhetsbrev som är […]